Naturterapikorten är ett unikt, lättanvänt och mångsidigt verktyg för självutforskande och egenterapi i naturen. De utvecklades för att användas i terapeutiska sammanhang, men lämpar sig lika väl för den som på ett lekfullt sätt vill fördjupa kontakten med naturen och sig själv.

Foto: Jonas Weckschmied

Kortleken består av 58 kort med övningar och utmaningar som rör sig mellan vila och aktivitet, samt det inre och det yttre. Den är uppdelad i de fyra sviterna meditation, betraktande, lek och utforskande, vilka innehåller konkreta verktyg för att:

• släppa taget om eller läka psykisk ohälsa såsom stress, utmattning och depression
• öppna upp för nya idéer och tankemönster med vägledning av dig själv och naturen
• väcka lust, nyfikenhet och lekfullhet inför livsresan du befinner dig på

Korten kan du använda själv eller i grupp och de är ett utmärkt inslag i terapeutisk verksamhet, naturunderstödd rehabilitering, skogsbad/shinrin-yoku, studier i självkännedom och välmående i allmänhet.

Inspirationen till Naturterapikorten har hämtats från den svenska naturen, författaren Daniel Wilbys barndomslekar i skogen och hans arbete med shamanism, meditation, egenterapi och personlig utveckling.

Naturterapikorten finns på svenska och engelska.

Naturterapikorten är laminerade för att vara tåliga följeslagare i naturen.
Kortleken har en unik struktur som återspeglar dess terapeutiska intention.
Påsarna är tillverkade av ekologisk bomull och individuellt handtryckta.
Författarintervju med Lassbo förlag.
Från släppet av kortleken, inklusive flertalet exempel på kort och hur man kan använda dem.

Omdömen och berättelser

Jag använder Naturterapikortleken i mitt arbete med män i grupp. Det är en perfekt övning där var och en får exakt det de behöver. Korten hittar rätt! Jag kommer ha fortsatt stor nytta av dessa kort i framtiden, tack för ett fint tillskott i den naturterapeutiska utvecklingen!
Jonatan Thorvald, Cert. Naturterapeut

I all sin enkelhet är Naturterapikorten ett kraftfullt verktyg vi alla skulle behöva. För att få återupptäcka vår medfödda lekfullhet, kreativitet och livskraft. Väcka alla våra känselspröt till liv igen, uppleva och interagera med världen i vår fulla potential. En väg till djup självinsikt och befrielse från våra hämmande betingningar.
Kristian Anttila, artist

Beautiful deck! And the quality of the cards is really good. Also really like the cute bag it came with. The exercises are very well thought out and I feel they can be really helpful. I love it! ✪✪✪✪✪
Ida på Etsy

Jag gjorde en workshop där Daniels kort användes i skogsvandring. Jag vandrade enskilt som övriga i gruppen och lät korten guida mig. Det var mer givande än jag kunde gissat före och ledde till intressanta tankar om hur jag lever eller kanske önskar rikta om min väg i livet i vissa avseenden.
Johan Sandgren

Naturterapikorten är unika, vackra och hjälpsamma kort. För mig personligen innebär de en ny början. Jag behöver verkligen få komma ut och helas av naturen och denna resa har precis börjat. Jag kämpar med hjärntrötthet och det är tydligt att Naturterapikorten hjälper mig och ger mig välbehövlig energi!
De senaste åren har varit jobbiga för många och den här kortleken kan vara precis vad de behöver! Det är också ett verktyg för att lära sig mer om naturen. Alltför många barn och vuxna sitter bara hemma och spelar, eller ser på tv!

Patrik Ek, succek.com

Jag köpte 5 kortlekar att dela med mina bästa vänner och systrar för att möta vår natur och på så vis möta oss själva i naturen ( vi  människor är ju en del av naturen). Inlyssnandet av ljud, dofter, känsel och syn att kunna uppleva att vi är ett. Skapa tillit. Att kunna dela, om man vill eller att bara ta med det upplevda i sig själv. Att ta med kortleken i ryggsäcken på promenaderna i naturen, för att vid ingivelse, ta fram ett kort och de vad det berättar för dig ”just” nu. Tack!
Kristin Johansson, pensionär

Korten i andra kanaler

En kortlek som stöd för terapi i skog och mark – Mera Österlen/Österlenmagasinet

Så kan naturterapi hjälpa dig att läka – Kurera.se

Naturterapikort – från hjärtat – Succek.com

Utbildning

Nordisk Naturterapi erbjuder hel- eller halvdagsutbildningar som riktar sig till de som vill använda Naturterapikorten i sin verksamhet. I utbildningen ingår: 

• Introduktion till kortleken och dess struktur.
• Olika sätt att använda kortleken.
• Planera och genomföra en gruppsession.

Kontakta nordisk@naturterapi.se för offert.

Köp kortleken

Inom Sverige
300 kr/st, gratis frakt

Utomlands
360 kr/st, gratis frakt

Köp Naturterapikorten direkt från Nordisk Naturterapi och betala med Swish. Det snabbaste alternativet som också är mest lönsamt för föreningen.

1. Kontakta nordisk@naturterapi.se och uppge:
• antal kortlekar och på vilka språk (svenska/engelska)
• adress
• telefonnummer om du vill ha spårningsinformation på SMS

2. Swisha till 123 234 9777 (Nordisk Naturterapi)

3. När vi fått beställningen och betalningen skickas paketet spårbart med PostNord inom tre arbetsdagar.
TILLFÄLLIGT STÄNGD! Behöver du betala med kort så vänd dig till internetbokhandlarna, såsom Bokus, Adlibris och Vattumannen.

Om du hellre vill betala med kort så kan du göra det genom vår Etsy-butik.

Det kan ibland ta någon dag extra för Etsy att godkänna betalningen. I övrigt går beställningen lika snabbt och skickas också spårbart med PostNord.


Länk: NordicNatureTherapy på ETSY